Форум за политика

Българският форум за политика
Дата и час: Нед Сеп 05, 2010 4:58 pm

Часовете са според зоната UTC

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Българска национална телевизия
МнениеПубликувано на: Нед Юли 12, 2009 12:05 pm 
Аватар

Вече няколко месеца, се "жалвам" пред приятели и познати, за състоянието на соц. телевизията БНТ1.
Тъй като вече имаме възможност да гледаме по 100 телевизии (чрез кабелна), можем да видим в какво състояние са телевизиите в САЩ и в Европа. Аз гледах няколко телевизии и направих съпоствка с БНТ.
Моето скромно мнение е че Българската национална телвизия (издържана с наши пари), би трбявало да бъде коренно променена.
Има предавания които изобщо нямат място по тази телевизия, много "шоу-та", малко информация и адски скалъпени новини.
Визията на БНТ1 е отвратителна, аз като я пусна и се прехвърлям в далечната 1965 година ;) До такова състояние може да ме хвърли единствено радио Хоризонт, но тук говорим за телевизия.
Събота или Неделя мисля, че има едно около 5 часово предаване (шоу) на Димитър Цонев, един адски нехаризматичен човек който опредлено не става за водещ. Предаването му е лишено от всякакъв смисъл, прави опити да бъде забавен и да копира това онова от Слави Трифонов.
Шоуто зад Канала...... Единствения актьор към който бих изразил уважение в това предаване е Тончо Токмакчиев. Това шоу е смешно толкова колкото вицовете на Къци и ако не светкаше горе "апуалз" нямаше да чуем смях от публиката.
Минута е много - Всяко предаване според мен трябва да има край или поне подмяна, ако в букета от кабеларки има предаване което дълбае само и единствено на едно място то това определено е Минута е много.
"Жените с Марта Вачкова" - Сега не е лошо да има предаване отредено за нежната част от аудиторията, ама по-феминистко предаване от това няма, там освен да говорят кой е по-добър мъжа или жената, друго не се казва :)
Предаванията според мен трябва да са градивни, аз съм млад човек искам да науча нещо ново, искам да знам, тези предавания спомагат само и единствено да затъпявам..

БНТ според мен се нуждае и от по-нови студия, ще ме извинявате ама дори емблемата им е отвратителна. Няма да се впускам в обяснение кои политически партии са подкрепяни от БНТ, интересно ми е дали сега БНТ ще започнат да подкрепят ГЕРБ или ще останат на страната на комунягите. Има и много предавания (така станаха модерни по кабеларките и частните телевизии), дето пращаш СМС за да познаеш дума и печелиш някакви пари. Такъв тип предавания са ПОД нивото на Българската национална телевизия, пък и се чудя къде отиват парите от тея предавания? Защо им е на БНТ допълнителни пари, след като те са финансирани от държавата ?
Какво е вашето мнение за тази телевизия? Аз дадох моето мнение, позволявам си да давам мнение за БНТ защото това е телевизия за която и аз и вие плащаме, мисля че ние можем да дадем мнение за тази телевизия. На вас харесва ли ви БНТ ?

Върнете се в началото
 Профил Изпрати лично съобщение  

Заглавие: Re: Българска национална телевизия
МнениеПубликувано на: Пон Юли 13, 2009 4:32 am 
Аватар

Действително има доста трески за дялане в БНТ-то. Има десетки предавания, които са направени да манипулират аудиторията. В същото време обаче, аз смятам, че ако се съпоставя БНТ с БТВ да речем, то без съмнение БНТ бие по всички показатели, освен по рейтинг, което е , лично за мен парадоксално. Чудя се, как така по БТВ могат да излъчват по 5 часа дневно сапунени сериали ( 5 по 1 час филм).
Отново към БНТ, новините им са добри. В смисъл, че и те както всички са пристрастни, но поне самите новини са от много и различни сфери.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Юли 13, 2009 7:21 am 
Аватар

thethreek написа:
Действително има доста трески за дялане в БНТ-то. Има десетки предавания, които са направени да манипулират аудиторията. В същото време обаче, аз смятам, че ако се съпоставя БНТ с БТВ да речем, то без съмнение БНТ бие по всички показатели, освен по рейтинг, което е , лично за мен парадоксално. Чудя се, как така по БТВ могат да излъчват по 5 часа дневно сапунени сериали ( 5 по 1 час филм).
Отново към БНТ, новините им са добри. В смисъл, че и те както всички са пристрастни, но поне самите новини са от много и различни сфери.

БТВ и НОВАТВ, залагат на (както казах) модерните шоу програми. "Великолепната 6-есторка", "Биг Брадър", "Вип Брадър", "Слави Трифонов", "Сървайвър", "Танцувай с мен", "Стар академи", "Мюзик айдъл"(това предаване ми влезна в кожата, по едно време се чудих мисли ли да свършва :D ).
На хората явно това им харесва, 80% шоу предавания и 10% реклами..
Всяка телевизия си позволява да манипулира. Видял съм че когато се случи нещо, телевизията го лансира и става едва ли не, национален проблем. Една седмица, започват да говорят за войната по пътищата, следващата за домашното насилие. и т.н.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Юли 13, 2009 5:20 pm 
Аватар

Съгласен съм. Четвъртата власт както я наричат е неимоверно силен манипулатор, особено за тези, които са зле информирани. Факт е, че хората в малките населени места се информират главно от телевизията, и то именно от БТВ и НОВА- телевизии които се борят единствено и само за рейтинг. Може би това е една от причините заради които избягвам да ги гледам. Аз лично предпочитам да гледам Euronews, CNN, БНТ1, Ре:ТV, NG, History, СКАТ( предаването "Час по България", което за съжаление често пропускам ) и Руската ОРТ(не за друго, а за да се посмея на дръзките им новини).

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Юли 15, 2009 4:21 am 

Телевизия,в която живуркат 6200!!! души,не може да просперира.Там се унаследяват постове по родова линия!Мога и да дам примери,ако се наложи.Трябва малко да се поровя,за да разбера целия този лукс колко ни струва на всички нас като данъкоплатци.Сумата беше умопомрачителна още преди години.Винаги съм твърдял,че в държавните фирми трябва да се реже на месо.БДЖ,БНТ...Огромни финансови ями.Не може държавните фирми в София да са на печалба 11,4 млн.лева,а държавните такива да ни тежат на бюджета.Редно е някой най-сетне да ги реорганизира! В тази връзка е и важният въпрос за държавните монополи...Надявам се и техният край да иде!

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Юли 15, 2009 11:10 am 
Site Admin

Аз съм напълно удовлетворен от БНТ и мисля, че след National Geographic най-много гледам БНТ.
За мен това е една съвременна телевизия - с новинарка емисия на много високо ниво и филми(над 90% европейски и руски).

БТВ също не е лоша, но се чудя дали излъчването на платени реклами и реклама на предстоящи предаваня не надвишава значително времето на предаванията.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Юли 27, 2009 7:20 pm 

ПОМИЯ

Пълната комерсиализация и приватизация на ефира ,отдавна ме накара рядко да гледам телевизия. Така избягвам рекламно-шоувата и недостоверна помия с която садистично ни заливат.
На 9 май се излъгах и включих БНТ.Попаднах на някакво „шоу”-Тончо Токмакчиев в бай Ганьовска поза и акцент с цяло гърло опорочаваще една изстрадана с много кръв руска песен за победата над хитлеризма.Изключих ужасен ,преди възторжените овации на публиката.В съзнанието ми изплуваха картини от митингите на нацистите с факли в ръце. Десетки хиляди„прости,невинни”германци ,ревяха в неистов възторг.
На 10 май повторих грешката с БНТ.На екрана в пълен ръст се хилеше говорителя на Моната ( Симеон) -Митко Цонев.
Аристократично,в ръка с пура и уиски,обясняваше как в продължение на 4 часа,ще ни скъса всичко и всички с тъпо си шоу.Появиха се 3 секс бомби ,които забляха „Дилмано Дилберо,кажи ми как се сади пиперо....”На рамо носеха някакви имитации на мотики с които и бурени не можеш да посадиш.Бяха осиликонени отвсякъде.Изключиш с малка надежда че т. н. „Пъпеш” е припечелил и си плаща предаването !?
Използувам случая да попитам , по компетентните – кой финансира тези предавания.Има ли сила и как могат да бъдат спрени.Ако има някаква организация която се бори с това готов съм да и помогна с всички средства.
Събудете се, преди окончателно да ни побъркат с „френска”любов,пърхут,кредити,застраховки,подочистаки,”козметика”, средства за отслабване.....

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Юли 27, 2009 7:22 pm 

Новогодишно предаване

Не съм журналист,писател или артист,аз съм потребител на тяхното изкуство и с извинение критичен.Считам ,че всички трябва да си гледаме работата отговорно и да влагаме в нея всичко на което сме способни.
Преди няколко дни написах „Помия” във връзка с БНТ . Понеже не съм
от хората мятащи бомби напосоки искам да поясня кое за мене има стойност и кое не.Дали стойността е свързана с бюджета или с кадърността.?
Искам да дам пример за това,минали са много години,затова ви
моля за помощ.Беше едно новогодишно предаване може би с режисьор Хачо Бояджиев !? Два клипа ,уникални за времето си и напълно актуални до днес, са
останали в съзнанието ми. Първия се изпълняваше от фолклорният,шопски, ансамбъл „Плана” по мелодия на най- нашумялата, тогава група АББА.С разноцветни чадърчета в ръце с типичното шопско тресене и многогласно
пеене направиха чудо с екологично съдържание и то пред софийския университет.До днес мога да запея част от песента „ ...Кълвач над теб лети и пита се какво ,дали човек си ти или пък си дърво...”Тогавъшната цензура излезе критично срещу шоуто –не може световно известен фолклорен ансамбъл да прави скечове по западна,гнила музика.Имашерепресии може и клипа да е унищожен.Ако някой го пази ,макар и с лошо качество нека се обади, предварително благодаря.
В същото предаване имаше още един прекрасен клип с участието на
Никола Анастасов .Накратко- вали дъжд,тъмна нощ,Кольо излиза от някакво гости и търси такси.Два фара се приближават бавно, колата спира и той бързо се настанява на задната седалка.Колата тръгва и ужаса започва ,колата е без шофьор.Нямам нито думи ,нито изразни средства да опиша нещата и великата игра на Актьора.Финала-очарователен като неговата усмивка- оказва се ,че закъсал шофор бута колата си,до първата кръчма в която има телефон.
Тези клипове не са излъчвани никога повече.Създателите им получаваха малка щатна заплата , имената им -често не се и изписваха.Няма торенти, няма магазини за тях.Дано българската завист и простотия не са ги унищожили безвъзвратно.Търсете ги,гледайте, намерите ли ги, ще разберете защо не гледам тъпи „съвременни”помии.
„Едно е да знаеш,второ е да можеш а трето и четвърто е да го направиш!

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Яну 21, 2010 5:22 pm 

За настоящата 2010г. субсидията за Митко Цонев и компания е .....60 милиона лева!!!К`во правят тия пари,бе!!!И още 10-тина милиона от реклами.Еми,ще си предават по наследство воденето на редица програми по БНТ.Впрочем парите за 2010г. са намалени със 17%....

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 3:47 pm 

Тлевизията-майка, БНТ, май отдавна е по-скоро баба, която си живее със саромодните представи за живота и се опитва да ги налага масово, тази телевизия не помага за развитието на обществото, напротив-дърпа го назад.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 7:58 am 
Site Admin

nadenica88
коя телевизия да гледам?
Жълтата телевизия Нова или рекламната телевизия БТВ ?
Последните 1-2 месеца по БНТ започнаха да дават филмите си със субтитри, което е рязко дърпане назад. Иначе продукциите и филмите на БНТ не могат да се сравняват по качество и интерес с частните медии, които само рейтинга си гледат и излъчват предавания за средностатистическия бачкатор(т.е. за 90% от българите).

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 7:34 pm 
Аватар

Еми значи да гледаме Митко Цонев цял ден ?

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC